» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 169 نفر
بازدید دیروز: 334 نفر
کل بازدید: 835838 نفر
؛ محمد البرادعی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در سیزدهمین گزارش خود درباره مسئله هسته ای کشورمان که روز گذشته (15سپتامبر- 25شهریور) انتشار یافت. در این گزارش 6 صفحه ای همچون 12 گزارش پیشین البرادعی بر قادر بودن آژانس به تداوم راستی آزمایی عدم انحراف مواد هسته ای اعلام شده در ایران تاکید شده است. در این گزارش همچنین با اشاره به 17 بازرسی سرزده از کارخانه غنی سازی نطنز آمده است: تمامی مواد هسته ای در تاسیسات نطنز و آبشارهای نصب شده تحت نظارت آژانس قرار دارد. به گزارش یک رادیوی آمریکایی از گزارش البرادعی که تا هنگام تنظیم این گزارش متن کامل آن انتشار یافت آژانس اعلام کرده که ایران تعداد سانتریفیوژها را برای غنی سازی اورانیوم به 3هزار و 820 دستگاه افزایش داده که در مقایسه با ماه می (خردادماه) 520 دستگاه بیشتر است. درعین حال در بند 2 بخش خلاصه گزارش البرادعی آمده است: متاسفانه آژانس نتوانسته است پیشرفت چشمگیری در زمینه مطالعات ادعایی و سایر مسائل کلیدی باقی مانده مربوط که هم چنان موجب نگرانی جدی است حاصل کند. آژانس در این زمینه از کشورمان خواسته است که اطلاعات قابل توجهی را در اختیار این نهاد قرار دهد و دسترسی به اسناد و اشخاص مربوط را فراهم کند.
این بخش از گزارش البرادعی در واقع ادامه موارد مطرح شده تحت عنوان ابعاد نظامی احتمالی یا مطالعات ادعایی است که در گزارش 7 خردادماه (27 می 2008) مدیرکل آژانس نیز آمده بود. منتهای مراتب در آن گزارش البرادعی در عین پرداختن به موارد مورد سوال آژانس به این نکته تصریح کرده بود که کشورهای مدعی ابعاد نظامی احتمالی در برنامه هسته ای ایران اسناد این ادعاها را در اختیار آژانس قرار نداده و در برخی موارد تنها به ارائه کپی برخی از این اسناد اکتفا کرده اند. در همین حال در نخستین واکنش ها به گزارش جدید البرادعی، علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس گفت: گزارش جدید آژانس خلاف ادعاهای آمریکا را علیه ایران اثبات می کند. به گفته سلطانیه، البرادعی در گزارش خود اصالت مدارک مطالعات ادعایی را زیر سوال برده و نسبت به عدم تحویل مدارک به صورت مکتوب به ایران ابراز ناخرسندی کرده است. هم زمان، کاخ سفید پس از انتشار گزارش البرادعی از ایران خواست غنی سازی اورانیوم را تعلیق کند. ...
ایسنا گزارش داد: محمد البرادعی در گزارش 6 صفحه ای غیررسمی اش درباره فعالیت های هسته ای ایران اعلام کرد: آژانس قادر بوده است به تداوم راستی آزمایی عدم انحراف مواد هسته ای اعلام شده در ایران ادامه دهد.
در این گزارش هم چنین تاکید شده است که ایران دسترسی آژانس را به مواد اعلام شده هسته ای فراهم کرده و گزارش های لازم حسابرسی مواد هسته ای مرتبط با مواد و فعالیت های هسته ای اعلام شده را به آژانس ارائه داده است.
هم چنین در این گزارش اعلام شده است آژانس نتوانسته پیشرفت چشمگیری در زمینه حل و فصل موضوع مربوط به مطالعات ادعایی به دست آورد. طرح موضوع مطالعات ادعایی ازجمله تلاش های آمریکا برای ایجاد ابهامات بی اساس و غیرموثق درباره برنامه هسته ای ایران وتحت فشار قرار دادن سیاسی آژانس دراین زمینه است.
متن کامل بخش خلاصه گزارش محمد البرادعی، که ظهر روز گذشته به وقت وین منتشر شد به شرح زیر است:
«1 -آژانس قادر بوده است به تداوم راستی آزمایی عدم انحراف مواد هسته ای اعلام شده در ایران ادامه دهد. ایران دسترسی آژانس را به مواد اعلام شده هسته ای فراهم کرده و گزارش های لازم حسابرسی مواد هسته ای مرتبط با مواد و فعالیت های هسته ای اعلام شده را به آژانس ارائه داده است. با این حال ایران متن اصلاح شده بخش عمومی ترتیبات فرعی کد 1/3 درزمینه ارائه زودهنگام اطلاعات طرح را به اجرا درنیاورده است.
؛پیشرفت چشمگیری درباره مطالعات ادعایی حاصل نشده است
؛2 -متاسفانه آژانس نتوانسته است پیشرفت چشمگیری در زمینه مطالعات ادعایی و سایر مسائل کلیدی باقی مانده مربوط که هم چنان موجب نگرانی جدی است حاصل کند. برای این که آژانس بتواند به پیشرفت دست یابد گام مهم اولیه ای که در رابطه با مطالعات ادعایی باید اتخاذ شود این است که ایران مشخص کند که از نقطه نظر تهران چه بخش هایی از اطلاعات ذکر شده در اسناد مربوط صحت دارد و چنین اطلاعاتی در چه بخش هایی ممکن است تغییر داده شده باشد و یا مربوط به فعالیت های غیرهسته ای است. ایران باید برای اثبات اظهارات خود، اطلاعات قابل توجهی را در اختیار آژانس قرار دهد و دسترسی به اسناد و اشخاص مربوط را برای آژانس فراهم کند.در صورتی که ایران چنین شفافیتی را فراهم نکند و پروتکل الحاقی را به اجرا نگذارد آژانس قادر نخواهد بود تضمین های معتبری را درباره فقدان فعالیت ها و مواد هسته ای اعلام نشده در ایران ارائه کند.
3 -ایران برخلاف تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل، فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم را تعلیق نکرده است و به فعالیت در PFEP و FEP و نصب آبشارهای جدید سانتریفیوژها برای اهداف آزمایشی ادامه داده است. ایران هم چنین به ساخت راکتور IR-40 ادامه داده است.4 -مدیر کل مصرانه از ایران می خواهد که تمامی اقدامات لازم برای اعتمادسازی نسبت به ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را در سریع ترین زمان ممکن به اجرا درآورد.5 -مدیر کل به نحو مقتضی به گزارش دهی خود ادامه خواهد داد.»
؛15نکته گزارش آژانس
؛ایسنا همچنین در گزارش دیگری آورده است:محمد البرادعی روز گذشته آخرین گزارش خود را از فعالیت های هسته ای ایران در اختیار 35 عضو شورای حکام آژانس قرارداد که حاوی نکات مثبت و ارزنده ای در تایید فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران است.
15 نکته کلیدی گزارش محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی چنین است: 1 -در پاراگراف 2 گزارش آمده:« همه مواد هسته ای در تاسیسات نطنز و آبشارهای نصب شده تحت نظارت آژانس قرار دارد.»2 -در پاراگراف 3 آمده است: «تمامی مواد هسته ای کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت نطنز و محدوده آبشارها تحت نظارت آژانس قرار دارند.»3 -در پاراگراف 4 آمده: «نتایج نمونه برداری های محیطی از کارخانه غنی سازی سوخت نطنز و کارخانه آزمایشی تا امروز نشان می دهد که این کارخانه ها طبق آنچه اظهار شده است در حال فعالیت هستند.»
؛17 بازرسی سرزده از تاسیسات غنی سازی نطنز
؛4 -در پاراگراف 4 همچنین آمده است: «از مارس 2007 تاکنون 17 بازرسی سرزده در کارخانه غنی سازی سوخت نطنز انجام شده است».5 - در پاراگراف 5 آمده است: «هیچ نشانه ای از فعالیت های بازفرآوری در تاسیسات هسته ای وجود ندارد.»6 -در پاراگراف 8 آمده است: «آژانس در 27 اوت 2008 از راکتور آب سنگین اراک بازدید کرده و به نظارت خود بر کارخانه تولید آب سنگین از طریق تصاویر ماهواره ای ادامه داده است».7 - در پاراگراف 13 آمده است: «آژانس در 3 سپتامبر 2008 از نیروگاه بوشهر بازرسی کرد و تمامی سوخت وارداتی از روسیه تحت مهر و موم آژانس قرار دارد.»8 - در پاراگراف 15 آمده است: « در مورد مطالعات ادعایی در ماه آوریل و می 2008 جلساتی با ایران برگزار شد و ایران در 14 و 23 می 2008 به صورت کتبی پاسخ هایی را ارائه کرد. ایران در یک پاسخ 117 صفحه ای به ادعاها پاسخ داد و تاکید کرد که این ادعاها بی اساس و ساختگی هستند.» 9 - در پاراگراف 15 آمده است: « ایران به صورت مکتوب به آژانس اعلام کرده چنانچه اصل اسناد مطالعات ادعایی را در اختیار داشته باشد قادر است اثبات کند که این اسناد جعلی و ساختگی است.» 10 - در پاراگراف 20 آمده است: « ایران بیان کرده که آمادگی دارد سوالات غیر از مطالعات ادعایی را پس از حل و فصل آن ها و عادی شدن پرونده پاسخ دهد.» 11 - در پاراگراف 21 آمده است: « آژانس در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در مورد طراحی واقعی یا ساخت اجزای مواد هسته ای یک سلاح هسته ای یا دیگر اجزای کلیدی آن سلاح همانند چاشنی ها یا مطالعات فیزیک هسته ای مرتبط که توسط ایران انجام گرفته باشد در اختیار ندارد.» 12 - در پاراگراف 21 آمده است: «آژانس استفاده واقعی از مواد هسته ای در ارتباط با مطالعات ادعایی را شناسایی نکرده است.» 13 - در پاراگراف 22 آمده است: « آژانس قادر بوده است که به راستی آزمایی مواد هسته ای اعلام شده در ایران ادامه دهد.» 14 - در پاراگراف 22 آمده است: « ایران دسترسی لازم به مواد هسته ای اظهار شده را برای آژانس فراهم کرده است.» 15 - در پاراگراف 22 آمده است: « ایران دسترسی لازم را به گزارش های حسابرسی مواد و فعالیت های هسته ای اظهارشده برای آژانس فراهم کرده است.»
؛ استقبال سلطانیه از گزارش البرادعی
؛در همین حال در نخستین واکنش ها به گزارش البرادعی
علی اصغر سلطانیه با بیان این که گزارش 6 صفحه ای مدیرکل آژانس نشان دهنده این واقعیت است که آژانس همچنان قادر است به راستی آزمایی خود از فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران ادامه دهد، گفت: این واقعیت پیام مثبت و مهمی است که خلاف اظهارات آمریکا را مبنی بر این که ایران برسر راستی آزمایی از فعالیت های هسته ای اش مانع ایجاد می کند به اثبات می رساند.سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت و گو با ایسنا گفت: در این گزارش تصریح می کند که ایران دسترسی به مواد و تاسیسات هسته ای را بدون هیچ گونه مانعی فراهم کرده است.وی گفت: البرادعی اعلام کرده که تمام مواد هسته ای ایران حسابرسی شده؛ این پیامی است که آژانس بارها آن را تکرار کرده است.
سلطانیه اظهار داشت: اگر بررسی موضوع هسته ای ایران ده ها سال دیگر ادامه پیدا کند این پاسخ صریح تغییر نمی کند.سلطانیه در مورد مطالعات ادعایی اظهار داشت: بحث مطالعات ادعایی که براساس اطلاعات آمریکایی ها و مبتنی بر اطلاعات یک لپ تاپ بوده است مطرح شد؛ آژانس موظف بود طبق مدالیته اسناد را به طور مکتوب به ایران ارائه دهد اما متاسفانه آژانس با اعمال فشار آمریکا نتوانست این مدارک را به ایران ارائه کند اما ایران براساس حسن نظر در جلساتی کارشناسی پاسخ های شفاهی و کتبی خود را در 117 صفحه به این ادعا ارائه کرد.
وی گفت: ایران مدارک و اسناد ارائه شده را ساختگی و بی اساس می داند این در حالی است که کلیه مدارکی که سازمان اطلاعات جاسوسی آمریکا علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران تهیه کرده بود مبنی بر این که ایران می خواهد فعالیت هایی مربوط به تهیه و ساخت سلاح هسته ای انجام دهد بی اساس است.
در 117 صفحه ارائه شده به آژانس هم دلایل متعددی مبنی بر ساختگی بودن این اسناد ارائه شده است.سلطانیه همچنین مواضع البرادعی را در گزارش تازه منتشر شده مبنی بر این که باید مدارک به ایران ارائه می شد، تایید کرد و گفت: البرادعی اصالت این مدارک را زیر سئوال برده و نسبت به عدم تحویل مدارک به صورت مکتوب به ایران ابراز ناخرسندی کرده است.
نماینده دائم ایران در آژانس تاکید کرد: ایران به توافقات خود براساس مدالیته عمل کرده است و انتظار دارد بازرسی ها و اجرای پادمان به صورت عادی درآید.
سلطانیه همچنین از ارائه نامه ای به امضای خود به البرادعی خبر داد و گفت: در نامه ای که هفته گذشته به مدیر کل آژانس ارائه کردم صریحا گفته شده است که در صورت اجرای پادمان در ایران به صورت عادی و خاتمه دادن به مدالیته و مطالعات ادعایی، آمادگی دارد تا چنانچه آژانس سئوال دیگری داشته باشد به آن پاسخ دهد.
؛آمریکا: ایران باید غنی سازی را تعلیق کند
؛هم زمان، کاخ سفید پس از انتشار گزارش البرادعی خواستار تعلیق غنی سازی اورانیوم توسط ایران شد.به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، گوردون جاندرو سخنگوی کاخ سفید در این زمینه به خبرنگاران گفت: ما ایران را به توقف فعالیت های غنی سازی اورانیوم فرا می خوانیم.وی افزود: در غیر این صورت، مجازات های جدیدی علیه این کشور در نظر گرفته خواهد شد. /خراسان
لینک ثابت
نظرات شما ()
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK